Re-integratie, outplacement en coaching
  • Een langdurig zieke werknemer in uw organisatie? Kies voor Actief in Werk!
    Een langdurig zieke werknemer in uw organisatie?, Kies voor Actief in Werk!

Re-integratie 2e spoor

Als u een werknemer in dienst heeft die door ziekte verminderd of niet functioneert, dan kan re-integratie 2e spoor een oplossing zijn. Door de Wet Verbetering Poortwachter bent u als werkgever verplicht een werknemer (extern) te re-integreren. Door middel van re-integratie 2e spoor ondersteunt Actief in Werk uw werknemer bij het vinden van een andere baan buiten uw organisatie. Met behulp van een traject bij Actief in Werk ontstaat een toekomst met perspectief voor zowel werkgever als werknemer.

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject wordt altijd uitgevoerd door een vaste consulent die vanaf de intake tot de plaatsing uw werknemer begeleidt en ook uw vaste contactpersoon is. In het traject wordt onder andere gebruik gemaakt van coaching, begeleiding, tests/assessments, trainingen, bemiddeling en jobhunting. Eventueel hoort daar gerichte nazorg bij als uw werknemer een nieuwe baan gevonden heeft. Het aantal gesprekken, de in te zetten activiteiten en de lengte van het traject zijn afgestemd op zowel de wensen van de werkgever als op de situatie van de werknemer. Specifiek voor onze werkwijze is een individuele begeleiding, gecombineerd met een hoge frequentie van contactmomenten. Samen met de inzet van specifieke activiteiten vergroot dit de kansen op de arbeidsmarkt.

Parallel aan onze begeleiding wordt een zorgvuldige administratie gevoerd, noodzakelijk voor de wetstechnische beoordeling van de WIA-aanvraag. Op regelmatige basis ontvangt u voortgangsrapportages en vinden er evaluaties plaats.

Waarom Actief in Werk?

Omdat elke vraagstelling uniek is, leveren we altijd maatwerk. Hierbij maken we gebruik van zowel traditionele als innovatieve methoden. Op die manier zoeken we via de kortste weg naar een passende en structurele oplossing. Onze consulenten hebben jarenlange ervaring op het gebied van re-integratie. Wij hebben diepgaande kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid werkgeversnetwerk waardoor het mogelijk is snel een andere baan te vinden voor uw werknemer. Hierdoor worden snelle doorlooptijden gerealiseerd wat zich direct vertaald in kostenbesparing. Actief in Werk heeft gesprekslocaties in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.

Meer informatie?

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer: 040-2129542 of e-mail: info@actiefinwerk.nl

De dienstverlening van Actief in Werk werd in een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek van Blik op Werk in de meetperiode 2015/2016 door klanten gewaardeerd met een 8,6. Opdrachtgevers waardeerden de dienstverlening met een 8,4 (Bron: www.blikopwerk.nl).