Kansrijke en kansarme beroepen (UWV update februari 2021)

21-03-2021

Kansarme beroepen

Als gevolg van de Corona-crisis is de arbeidsmarkt volop in ontwikkeling en vinden er verschuivingen plaats tussen kansrijke beroepen en kansarme beroepen. UWV heeft daarom in februari 2021 kansarme beroepen in kaart gebracht. Over het algemeen kan gesteld worden dat het lastig(er) is om een nieuwe baan te vinden als deze door UWV wordt getypeerd als een kansarm beroep. De lijst met 54 kansarme beroepen vind je onderstaand terug.

Lijst met kansarme beroepen


 

Kansrijke beroepen

Vanzelfsprekend zijn er ook nog voldoende kansen op de arbeidsmarkt. In december 2020 heeft UWV de kansrijke beroepen in kaart gebracht. Medio 2021 zal UWV aan de hand van de actuele ontwikkelingen opnieuw kansrijke beroepen in kaart brengen. De lijst met 182 kansrijke beroepen vind je onderstaand terug.

Lijst met kansrijke beroepen 

Overstappen naar een ander beroep?

Is er binnen jouw sector of beroep nu veel minder kans op werk? Denk dan eens na over een overstap naar een ander beroep. Misschien komen jouw vaardigheden ook goed van pas bij beroepen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Ook door verder te leren of om jezelf om te scholen, vergroot je jouw kansen op een nieuwe baan.

Heb je geen idee waar er kansen en mogelijkheden voor jou liggen? Een loopbaanadvies-traject kan je verder helpen bij het leren ontdekken welke functies het beste bij jou passen, waar jouw talenten en kwaliteiten liggen en welke vaardigheden je eventueel nog moet ontwikkelen om jouw doel te realiseren.

 

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Loopbaancoaching