Naar werk traject

01-11-2021

Naar werk traject

Ik mag van UWV een Naar werk traject gaan volgen. Wat houdt dit in?

Als je een Ziektewet-, Arbeidsongeschiktheid- of Wajong-uitkering hebt (of recent hebt gehad) en je wilt de stap richting werk gaan zetten, dan kan UWV voor jou een Naar werk traject inzetten. De insteek is dat je tijdens het doorlopen van het Naar werk traject instroomt in een nieuwe baan. De kosten van een Naar werk traject worden volledig betaald door UWV.

Hoe ziet een Naar werk traject er uit?

Een Naar werk traject kan bestaan uit één of meerdere activiteiten:

  • Sollicitatietraining
    Op individuele basis werken we aan het verbeteren van jouw sollicitatievaardigheden, zoals het opsporen van vacatures, het leren omgaan met netwerken in jouw directe omgeving en het effectief benaderen van werkgevers. Ook trainen we jouw presentatievaardigheden en bereiden we jou voor op sollicitatiegesprekken. Na afronding van deze activiteit ben je beter in staat om zelfstandig te solliciteren en jezelf te presenteren. 

  • Bemiddeling en jobhunting
    Bij deze activiteit worden werkgevers actief benaderd aan de hand van jouw zoekprofiel. We stellen jou voor bij ons uitgebreide regionale werkgeversnetwerk, benaderen potentiële werkgevers en stellen jou voor naar aanleiding van concrete vacatures. Tevens begeleiden wij jou bij sollicitatie activiteiten die je zelf verricht. 

Ik wil een Naar werk traject opstarten. Hoe gaat dit in zijn werk?

De aanmelding voor een Naar werk traject bij Actief in Werk verloopt vaak na doorverwijzing van een contactpersoon van UWV, zoals Arbeidsdeskundige, Re-integratiebegeleider of Adviseur Werk.

Heb je een contactpersoon bij UWV?
Jouw contactpersoon van UWV kan je doorverwijzen naar een re-integratiebureau zoals Actief in Werk. Je kunt ook zelf aangeven bij jouw contactpersoon dat je graag een kennismakingsgesprek wilt aangaan met een re-integratiebureau naar eigen keuze. Vraag altijd wel toestemming van UWV of je het traject mag gaan volgen bij het zelfgekozen re-integratiebureau. Er moet namelijk wel toestemming afgegeven zijn door UWV aan het re-integratiebureau om Werkfit maken trajecten te mogen gaan uitvoeren. Actief in Werk beschikt over die toestemming en is dus ook samenwerkend partner van UWV.

Heb je nog geen contactpersoon bij UWV? 
Wij raden je dan aan om eerst een gesprek aan te gaan met UWV om jouw wensen ten aanzien van werk kenbaar te maken. Neem hiervoor contact op met 088-8989294 (UWV Telefoon Werknemers). Heb je hierbij hulp nodig over hoe je dit het beste kunt aanpakken, dan voorzien wij jou hierin graag van advies. 
 

Lees meer over een Naar werk traject bij Actief in Werk

  

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Werkfit maken traject UWV