Hoe haalt u het beste uit uw medewerkers?

Loopbaancoaching

Rollen en functies van medewerkers zijn constant in beweging. Voor u als werkgever kan dit betekenen dat gewijzigde of nieuwe eisen van toepassing zijn voor uw huidige medewerkers. Het is echter niet vanzelfsprekend dat uw medewerkers zich hier automatisch aan (kunnen) aanpassen of beschikken over de juiste vaardigheden. Door middel van een persoonlijk loopbaancoachingstraject biedt Actief in Werk begeleiding aan medewerkers om optimaal te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden of in een nieuwe functie. Ook wanneer een medewerker vastloopt en hulp nodig heeft bij het maken van loopbaankeuzes kan een persoonlijk en individueel loopbaantraject bij Actief in Werk uw medewerker verder helpen.

Hoe ziet een loopbaancoachingstraject er uit?

Het loopbaantraject start met het definiëren van de coachingsvraag. De coachingsvraag gebruiken we als uitgangspunt voor het verdere traject. Tijdens het traject wordt er gewerkt aan de vooraf bepaalde gewenste veranderingen met betrekking tot de persoonlijke en/of professionele ontwikkeling van uw medewerker.

Tijdens de coachingssessies ontstaat er (beter) inzicht in het persoonlijk profiel van de medewerker, zoals kwaliteiten, competenties, kennis en vaardigheden. Om tot dit profiel te komen kan een assessment worden in gezet. Het assessment kan bestaan uit testen, opdrachten, vragenlijsten en gesprekken.

Aan de hand van een persoonlijk profiel weet de medewerker welke functies het beste passen, waar de talenten en kwaliteiten liggen en welke vaardigheden eventueel moeten worden ontwikkeld om het gestelde doel te realiseren. Een loopbaantraject bij Actief in Werk kan eveneens helpen om optimaal te functioneren in een bestaande, gewijzigde of geheel nieuwe functie.

Waarom Actief in Werk?

Omdat elke vraagstelling uniek is, leveren we altijd maatwerk. De gewenste ondersteuning wordt afgestemd op basis van de behoefte van de werkgever en medewerker én met input van onze loopbaancoach. Het aantal gesprekken, de activiteiten en de duur van het traject zijn afgestemd op de coachingsvraag.

Het traject wordt altijd uitgevoerd door een vaste loopbaancoach die uw medewerker begeleid en ook uw vaste contactpersoon is. De medewerker wordt één-op-één begeleid tijdens frequente coachingssessies. Deze sessies vinden plaats op één van de vestigingen van Actief in Werk in Breda, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg, bij de werkgever op lokatie of bij de medewerker thuis.
 

Jaarlijks wordt er door Blik op Werk een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. In de meetperiode 2023/2024 waardeerden zowel cliënten als opdrachtgevers de dienstverlening van Actief in Werk met een 8,7Actief in Werk is in het bezit van het hoogst aantal haalbare sterren (vier sterren). Actief in Werk heeft daarmee ook dit jaar weer een mooie positie bereikt in de Top 3 in de ranglijst van re-integratie- en outplacementbedrijven van Blik op Werk in Brabant. Bron: www.blikopwerk.nl.
 

.. Een loopbaantraject bij Actief in Werk bood mijn medewerkers inzicht in hun kwaliteiten en mogelijkheden en zorgde uiteindelijk voor een succesvoller functioneren ...

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Testen & Onderzoeken

Outplacement

Contactpagina