Het Financieel CV

15-03-2019

Het Financieel CV: alle financiële voordelen voor werkgevers én werkzoekenden op een rijtje

Bereken met het Financieel CV direct de financiële voordelen die van toepassing zijn voor als u een nieuwe medewerker aanneemt.


Medio maart 2019 heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de website www.financieelcv.nl gelanceerd. Deze website biedt werkgevers de mogelijkheid om te berekenen welke aantrekkelijke financiële regelingen van toepassing zijn als zij een nieuwe medewerker aannemen. Daarnaast biedt de website aan werkzoekenden de mogelijkheden om de financiële voordelen die voor hem/haar van toepassing zijn in een duidelijk overzicht op een rijtje te zetten.  

Het Financieel CV voor werkgevers

Als werkgever kunt u wanneer u een nieuwe medewerker aanneemt wellicht gebruik maken van één of meerdere financiële regelingen. Er zijn verschillende regelingen die het financieel aantrekkelijk maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Denk aan loonkostenvoordeel, de no-riskpolis, lage inkomensvoordeel, jobcoaching, loonkostensubsidie of een proefplaatsing. Het Financieel CV moet werkgevers duidelijk maken hoeveel en welke ondersteuning zij krijgen als ze een persoon met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen.

Werkgevers hoeven op de website www.financieelcv.nl slecht een paar gegevens in te voeren. De Financieel CV-tool geeft vervolgens automatisch aan welke regelingen van toepassing zijn.

Het Financieel CV voor werkzoekenden

Als u een nieuwe baan zoekt, dan kan een werkgever mogelijk gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen als hij u in dienst neemt. Het Financieel CV laat gelijk zien welke financiële voordelen voor de werkgever eventueel voor u van toepassing zijn.

Werkzoekenden hoeven op de website www.financieelcv.nl slechts een paar gegevens in te voeren. De Financieel CV-tool produceert vervolgens automatisch een brief. In de brief staat aangegeven op welke financiële voordelen de werkgever recht heeft als hij u aanneemt. Het Financieel CV is voor werkzoekenden dan ook een prima hulpmiddel om te bespreken tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of arbeidsvoorwaardelijk gesprek. 

Minister Koolmees: 'Het is de bedoeling dat werkgevers daardoor over de streep getrokken worden om iemand een baan aan te bieden. Als je weet dat iemand heel geschikt is voor de baan en je ook nog subsidie kunt krijgen omdat je bijvoorbeeld iemand met een uitkering een kans geeft, dan is het natuurlijk extra aanlokkelijk om hem of haar een contract aan te bieden. Daar hoop ik op, want met de bloeiende economie kunnen we alle handen goed gebruiken!'.


Bron: