UWV Regionale Nieuwsflits Arbeidsmarkt (september 2018)

24-10-2018

Aantal WW-uitkeringen bouwnijverheid in jaar tijd in Noord-Brabant bijna gehalveerd

Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in september 2018 2% lager dan de maand daarvoor. In vergelijking met een jaar eerder daalde het aantal WW-uitkeringen met 22%. De bouwnijverheid liet met 47% de sterkste daling van het aantal uitkeringen zien.‚Äč

Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant 22% lager dan vorig jaar

Eind september 2018 waren er in Noord-Brabant 42.000 lopende WW-uitkeringen. Dat was een afname van 2% ten opzichte van een maand eerder en een daling van 22% in vergelijking met september 2017. Deze afnames in Noord-Brabant waren in september 2018 exact gelijk aan de daling van het landelijke aantal WW-uitkeringen op zowel maand- als jaarniveau. Het WW-percentage in september 2018 bedroeg in Noord-Brabant 3,1%, wat een fractie hoger was dan het landelijke WW-percentage van 3,0% in die maand.

Sterke daling WW-uitkeringen bouwnijverheid

Het afgelopen jaar daalde het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant in alle sectoren, maar de daling van het aantal WW-uitkeringen vanuit de sector bouwnijverheid was het sterkst. In een jaar tijd is het aantal WW-uitkeringen vanuit die sector bijna gehalveerd (-47%). Het aantal uitkeringen vanuit de bouw liet daarmee dus ook een sterkere daling zien dan de daling van het totale aantal WW-uitkeringen.

Steeds minder werkzoekenden voor de bouw beschikbaar

Binnen de bouwnijverheid kan een diversiteit aan functies onderscheiden worden in ondersteunende beroepen (bijvoorbeeld administratief medewerkers) en specifieke ‘bouw’beroepen. De daling van het aantal WW-uitkeringen vanuit de bouwsector komt vooral voor rekening van die laatste categorie. Voor bijna alle bouwberoepen halveerde het aantal WW-uitkeringen, met uitzondering van die van de loodgieters en pijpfitters, waar het aantal uitkeringen met ongeveer een derde daalde. Dit maakt dat de spanning op de arbeidsmarkt ook voor de bouwberoepen steeds krapper wordt en werkgevers steeds meer moeite krijgen om vacatures in te vullen.

Bron: UWV